Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.

Kajárpéci Otelló


Vásári tragédia


Kajárpéci Otelló
A Kajárpéci Vízirevü nem mutatja be William Shakespeare: „Othello a velencei mór” c. tragédiáját, pedig az egy csodálatos alkotás. A fanatikus drámakedvelőkre való tekintettel azonban, mielőtt elkezdenénk azt a darabot, amit el fogunk játszani, a darab helyett, amiről azt hitték, hogy el fogunk játszani; tartunk egy 3 perces „Othello gyorstalpalót”

Az eredeti szereplők: Desdemona és Othello. Na, őket nem fogjuk látni.

Ellenben bemutatjuk a: „Kajárpéci Otelló” című vásári tragédiát.

A kajárpéci pincesoron az a szó, hogy otelló, egészen mást jelent az embereknek. Személyesebb, átélhetőbb élmény, mint valami régen élt, külföldi tollforgató irománya. A helyszín sem Velence vagy Ciprus, hanem a kajárpéci ÁFÉSZ italbolt. Itt támasztja a pultot hősünk, Héteott Heló, helyi alkalmi munkás valamint Szesz Démona kocsmatündér, hősünk szívének választottja. Na és a helyi cinikus kocsmáros Jágó István, aki körmönfont közbeszólásaival próbál konkolyt hinteni két szív szerelmének tiszta búzája közé.

A történet, mint látjuk paralel az eredetivel annyiban, hogy a szerelem megpróbáltatásait tárja szemünk elé. Sőt, további hasonlóság, hogy hősünk is tele van hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb történetekkel, és ezzel fűzi a nőt, akár csak a mór. Apró különbség, hogy Héteott Heló hazudik, mint a vízfolyás, de hát a szerelemben az igazságnak sosem volt túl nagy jelentősége.
 

Fotógaléria