Ökológiai Meztéllábnyom

Környezettudatos rádiójáték 3 D-benHol volt, hol nem volt, a betétdíjas üveghegyen is túl, de még a fogyasztói árba bekalkulált göngyölegtengeren innen, volt egy mesebeli királyság.
Ebben a királyságban kimagasló volt a jólét, melyből mindenki egyaránt részesült.
A tyúkok aranytojást tojtak, az alattvalóknak saját hétfejű sárkányaik voltak a fűtéshez és a főzéshez, minden konyhában alapfelszerelésnek számított a terülj-terülj asztal, a kertekben égig érő fák és paszulyok nőttek, a házak valóságos paloták voltak, amiket privát kacsalábak forgattak lágyan a nap 24 órájában.
A nép szerette is az öreg királyt és a király is igen szerette a népét.
Ne feledjük, ez egy mesebeli királyság volt!
A nép boldogan élt, a birodalom helyzete sziklaszilárd volt és magabiztos erőt sugárzott.
A szomszédos országokkal békességben éltek, így külső támadástól sem kellett tartaniuk.
A holnappal nem gondoltak, birodalom szerte az a mondás járta, hogy: „- Egy nap az élet, három nap egy esztendő, vigadjunk hát, eb aki búsul!”
És vigadtak is, abban nem volt hiba. Hencidától Boncidáig folyt a bor, az udvari zenészek húzták a talp alá valót, a nép pedig, élén az öreg királlyal, olyan jólétben dőzsölt, hogy olyan tényleg csak a mesében létezik.

Ez így ment az idők kezdetétől, ezért királyság minden lakója joggal hihette azt, hogy így is fog menni az idők végezetéig, és még azon is túl.
De nem így alakult.
A bölcs természet, mely hatalmasabb minden birodalomnál és minden királynál, megelégelte ezt a felelőtlen viselkedést, és közbelépett...Tovább a fotógalériába >> 


Videó részlet >> 

Támogató: